Bertie Braeken
Pad van aanvaarding
klaproos Home
klaproos Bertie Braeken
klaproos Directe hulp
klaproos Soundhealing
klaproos Reiki
klaproos Orgaantaaltherapie
klaproos Sjamanisme
klaproos Droomduiding
klaproos Encaustic art
klaproos Indianenschilden
klaproos Dreamcatchers
klaproos Aurareaden en Healen
klaproos Bachbloesemremedie
klaproos Reconnectieve healing
klaproos Innerlijke vrouw/man
BACHBLOESEMREMEDIE

In mijn leergang tot healer ben ik in aanraking gekomen met de Bach- bloesemremedies en ik heb mij hier verder in verdiept. Ik gebruik de behandelwijze als ondersteuning bij de sessies. En ik heb al kleine wondertjes mogen ervaren.


Meest gestelde vragen:

  • Wie was Dr. Bach ?
  • Wat doen die druppels nu precies?
  • Kun je het naast voorgeschreven medicijnen gebruiken?
  • Is het een homeopatisch middel?
  • Kunnen kinderen het ook gebruiken?
  • Hoe weet je nu wat goed voor iemand is?


Dr. Edward Bach (1886-1936) was arts en homeopaat. Bach heeft gezocht naar een manier om de totale mens te zien in het genezingsproces. Hij geloofde dat de denkwijze en levenshouding een belangrijke rol spelen bij het ontstaan en genezen van ziekten. Volgens hem was ziekte een gevolg van disharmonie tussen lichaam en geestelijke gesteldheid. Zijn stelling was: behandel de mens i.p.v. de ziekte oftewel behandel de gemoedstoestand van de mens.

De druppels zijn gemaakt van bloesem van planten, struiken en heesters. Er bestaan 38 remedies. De druppels kunnen gewoon naast medicijnen gebruikt worden en zijn ook voor kinderen geschikt. Bijvoorbeeld bij examenspanning, hyperactiviteit, angst bij scheiding, of puberteitgerelateerde problemen. De Bachbloesemremedie is zelfs toe te passen bij huilende baby's.

Ik heb geleerd om de druppels te testen in de aura; soms kunnen combinaties van verschillende soorten remedies effectief zijn. Wanneer je bij mij komt voor een behandeling, wordt al snel duidelijk wat je nodig hebt als ondersteuning voor het proces waar je in zit. Maar ook op afstand kan ik voor je testen wat goed is voor jou. Ik kan je dan een flesje opsturen.

Dr. Bach heeft de weg geopend naar een nieuwe methode die positief is voor lichaam en geest.

Klankschaal Eitte roos Indiaan Encaustic art Dreamcatcher