Bertie Braeken
Pad van aanvaarding
klaproos Home
klaproos Bertie Braeken
klaproos Directe hulp
klaproos Soundhealing
klaproos Reiki
klaproos Orgaantaaltherapie
klaproos Sjamanisme
klaproos Droomduiding
klaproos Encaustic art
klaproos Indianenschilden
klaproos Dreamcatchers
klaproos Aurareaden en Healen
klaproos Bachbloesemremedie
klaproos Reconnectieve healing
klaproos Innerlijke vrouw/man
DREAMCATCHERS

spacerWat zijn dreamcatchers?

Er is een legende rondom een oude geestelijke leider van de Lakota-indianen die op een berg zat en een visioen had over een spin die wilgentakjes, kralen, veren en paardenharen verzamelde.

De spin verhaalde over de cyclus van leven, jeugd, volwassenheid en Ouderdom. Indianen hebben heel veel respect voor de ouderen. De spin vertelde ook over de 'boze geesten' die in de dromen van jong en oud verschenen. Om de mensen te beschermen tegen deze boze geesten werden er dromenvangers gemaakt en in tipi's opgehangen. Zo konden de goede spirits binnenkomen en de kwade werden tegen gehouden.

In de vorige eeuw waaide de wijsheid van de indianen langzamerhand over naar het Westen en verschenen er dromenvangers in onze huizen. Nog vaak in slaapkamers maar ook voor de sier in woonkamers. Voor kinderen heeft de dromenvanger een magische uitwerking.

Vind je het leuk om je huis op te sieren met een dromenvanger naar eigen wens, kleur en grootte, laat mij dat dan weten. Mail mij iets over jezelf en geef je wensen door en ik maak na overleg over prijs en grootte een dromenvanger die helemaal over jouw leven gaat. Hieronder vind je enkele voorbeelden.

Dreamcatchers
Klik op de plaatjes om een vergroting te kunnen zien